Slijtvaste betonverf op uw vloer aanbrengen

Betonnen vloeren, of ze nu in een woning of in een bedrijfspand liggen, zijn gemaakt om zwaar belast te worden. Beton is namelijk een hard materiaal dat goed tegen een stootje kan. Maar dat betekent niet dat beton niet kan beschadigen. Om een betonnen vloer langer mooi te houden, kunt u hem dus het beste voorzien van een goede beschermlaag. Slijtvaste betonverf biedt optimale bescherming, maakt de vloer eenvoudig reinigbaar en het ziet er nog mooi uit ook.

Waarom slijtvaste betonverf?

Een kale betonnen vloer is vaak wat zanderig en stoffig. Daardoor is hij lastig schoon te maken en kan hij er na verloop van tijd wat rommelig en groezelig uit gaan zien. Doordat een betonnen vloer bovendien poreus is, trekken vloeistoffen vaak direct in de vloer. De vlekken die daardoor ontstaan zijn niet alleen lelijk en moeilijk te verwijderen, ze kunnen ook betonrot veroorzaken. Met een slijtvaste betonverf bent u van deze problemen af. Betonverf trekt namelijk in de betonnen vloer, sluit hem af voor vocht en bindt de losse deeltjes, waardoor een glad, hard oppervlak ontstaat dat u eenvoudig kunt schoonmaken.

Slijtvaste betonverf aanbrengen? Eerst de vloer voorbereiden!

Voordat u betonverf op de vloer kunt aanbrengen, dient de betonnen vloer natuurlijk wel schoon, droog en stof- en vetvrij te zijn en moeten beschadigingen zijn gerepareerd, bijvoorbeeld met polyesterplamuur of epoxymortel. U kunt de vloer na de reparaties optimaal voorbereiden door hem te schuren met een professionele schuurmachine. Zo verwijdert u ook eventuele cementsluier. Stofzuig de vloer grondig na het schuren en reinig hem met water en ammoniak, zodat ook eventuele vetvlekken worden verwijderd. Goed naspoelen en laten drogen, en dan kunt u aan de slag.

Slijtvaste betonverf: Vloercoating HQ

Gaat u beton verven, kies dan altijd voor een goede, slijtvaste betonverf. Bij Epoxywinkel adviseren we de transparante Epoxy Vloercoating TR. Deze slijtvaste epoxy is geschikt voor toepassing op vloeren en krijgt een mooie zijdeglans uiterlijk. EP Vloercoating TR is niet krasbestendig, werk daarom deze laag af met de PU Aqua Top 2K Mat. Deze is beter krasbestendig en droogt snel op. Wilt u liever een mooie kleurtje op de vloer aanbrengen? Dan kunt u Epoxy Vloercoating HQ gebruiken. Dit product is namelijk verkrijgbaar in vrijwel elke denkbare kleur, en u kunt het zelfs gebruiken om mooie decoraties op uw vloer aan te brengen.

Meer informatie over slijtvaste betonverf

Wilt u meer informatie over slijtvaste betonverf of vloeren verven in het algemeen, of hebt u vragen over het product EP Vloercoating HQ? Blader dan eens door de artikelen op onze website en neem een kijkje in de webshop. Komt u er niet uit, dan staat Epoxywinkel ook graag voor u klaar met een meer persoonlijk advies. U kunt onze medewerkers bellen of een mail sturen, zij zullen uw vragen met plezier beantwoorden!

Bezig met laden...