Uw terras in de betonverf zetten, waarom zou u?

Een terras in de tuin biedt u de mogelijkheid om in de zomer lekker van de zon te genieten en geeft de tuin een gezellige uitstraling. Kaal beton of cement draagt echter niet bij aan die uitstraling: het ziet er saai en onafgewerkt uit. Een mogelijkheid waar veel mensen voor kiezen is om dan het terras af te werken met tegels, maar heeft u er wel eens aan gedacht om uw terras met betonverf af te werken?

Voordelen terras met betonverf

Een terras met betonverf afwerken biedt vele voordelen. Ten eerste beschermt u met betonverf het terras tegen de weersinvloeden, die een verwoestende werking op uw terras kunnen hebben. Scheuren en gaten door vorst zijn bij onbehandeld beton bijvoorbeeld geen uitzondering, en door vocht ligt betonrot op de loer. Een goede betonverf als BS 3000 beschermt uw terras duurzaam tegen dit soort beschadigingen. En ook tegen andere beschadigingen, bijvoorbeeld door het verschuiven van bloembakken of tuinmeubelen. Nog een voordeel is dat een terras met betonverf eenvoudig te reinigen is. Schimmel en algen kunnen niet aan het oppervlak hechten, waardoor u in het voorjaar geen uren bezig hoeft te zijn met het zomerklaar maken van uw terras.

Uniek terras met betonverf

Een groot voordeel van een terras met betonverf is voor veel van onze klanten ook dat ze hun terras helemaal naar hun eigen smaak en voorkeuren kunnen afwerken. Waar u met tegels, houten vlonders en andere vormen van afwerking vaak vastzit aan vooraf vastgestelde kleuren en patronen, heeft u met betonverf alle vrijheid. U kunt kiezen voor transparante betonverf als u het natuurlijke uiterlijk van het betonnen terras wilt behouden, maar u kunt u ook uitleven met uw lievelingskleur, kleurvlakken aanbrengen of zelfs een heuse designvloer creëren door met sjablonen te werken. Eén ding staat in elk geval vast: zet u uw terras in de betonverf, dan hebt u daarna een uniek en persoonlijk terras, dat niemand anders heeft!

Terras van betonverf voorzien

Uw terras van betonverf voorzien is eigenlijk erg eenvoudig. U brengt de betonverf namelijk simpelweg met roller en kwast aan. Daarbij is het wel noodzakelijk de ondergrond goed voor te bereiden voordat u met de betonverf aan de slag gaat. Het terras moet namelijk wel helemaal glad en egaal zijn voor het mooiste resultaat. Hierover leest u meer in onze artikelen over de voorbereiding van betonnen vloeren.

Terras met betonverf: meer informatie

Wilt u meer weten over hoe u uw terras van betonverf kunt voorzien, of wilt u meer horen over de voordelen van een terras met betonverf? Neem dan gerust even contact op met een van onze medewerkers. Zij kunnen u alles vertellen over terrassen en betonverf en geven u ook graag advies over het type verf dat u in uw situatie het beste kunt gebruiken. Hiervoor kunt u overigens ook ons stappenplan raadplegen.

loader
Bezig met laden...