Hechtlaag primer

De vloer verven is een hele klus, en dus is het logisch dat u die liever zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Het aanbrengen van een hechtlaag/primer voordat u gaat verven kan dan al snel op onnodig werk lijken. Toch is het dat lang niet altijd. Sterker nog: een hechtlaag/primer aanbrengen op uw betonnen vloer kan u uiteindelijk veel werk schelen.

Hechtlaag/primer voor poreuze vloeren

Een hechtlaag/primer is voor betonnen vloeren namelijk wat grondverf voor houten oppervlakken is. Het zorgt ervoor dat de uiteindelijke vloerverf niet in het beton gezogen wordt. Beton kan namelijk erg poreus zijn en een zuigende werking hebben. Als u de vloerverf dus rechtstreeks zou aanbrengen, zou die in de vloer gezogen worden, met als resultaat dat u meer lagen vloerverf aan moet brengen dan wanneer u eerst een hechtlaag/primer had aangebracht.

Hechtlaag/primer op gladde vloeren

Maar ook wanneer uw ondervloer niet poreus is maar juist hard en glad, kan een hechtlaag/primer ervoor zorgen dat u minder werk hebt aan uw vloer. Op een te harde of te gladde ondergrond kan vloerverf namelijk niet goed hechten. Dat heeft tot gevolg dat de verf eerder loslaat en gaat schilferen en bladderen, waardoor u de vloer sneller opnieuw zult moeten verven. Een hechtlaag/primer hecht wel goed aan de ondervloer, en de vloerverf die u eroverheen aanbrengt, hecht op zijn beurt weer heel goed aan de hechtlaag/primer. Zo vormt deze dus eigenlijk de schakellaag tussen vloer en verf.

Voorbereiding hechtlaag/primer

Door het aanbrengen van een hechtlaag/primer op uw ongeverfde betonnen vloer bespaart u zichzelf dus zowel geld als tijd. Voordat u de hechtlaag/primer aan kunt brengen, moet u natuurlijk wel eerst de ondervloer goed voorbereiden. Dat betekent dat u hem stof- en vetvrij moet maken, beschadigingen en betonrot moet repareren. Daarna schuurt u voor het beste resultaat de vloer mooi glad en vlak en kunt u de hechtlaag/primer gaan aanbrengen. Epoxywinkel.nl adviseert voor het beste resultaat Primer X300 te gebruiken. Deze uitstekende, slijtvaste primer dringt diep door in de ondervloer en zorgt voor een goede hechting.

Meer informatie hechtlaag/primer

Wilt u meer weten over het toepassen van een hechtlaag/primer op uw ondervloer? Neem dan contact op met het team van Epoxywinkel. Onze medewerkers helpen u graag om uw vloer in topvorm te krijgen voor het aanbrengen van vloerverf of vloercoating die goed hecht en lang meegaat. U kunt ons team bereiken via mail en telefoon.

loader
Bezig met laden...