FLOW RESIN Epoxy Vloercoating ECO Watergedragen

Super product voor balkons, galerijen en binnenvloeren met max 10% restvocht Water gedragen epoxy vloercoating, dampopen Geschikt voor alle binnenruimtes met max 10% restvocht Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Super product voor balkons, galerijen en binnenvloeren met max 10% restvocht
check Water gedragen epoxy vloercoating, dampopen
check Geschikt voor alle binnenruimtes met max 10% restvocht
check Wordt op jouw gewenste kleur geleverd, dus pigment inmengen niet nodig
Artikel nr. FLR_WBCOATCONFIG

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy Vloercoating ECO Watergedragen

De twee-componenten, oplosmiddelvrije Flow Resin Watergedragen Vloercoating een op kleur bestelbare eindafwerking van een strakke dampopen vloer. Deze vloercoating blijft na uitharding ‘damp-open’ maar is wel vloeistofdicht. Hierdoor kunnen vloeistoffen de vloer niet in en door maar damp kan wel naar boven/eruit. Hierdoor is deze ook geschikt voor buitentoepassing op bijvoorbeeld balkons en galerijen in combinatie met de Flow Resin Epoxy Primer voor Cementdekvloeren. Ook kan hierdoor eventueel restvocht van de binnen ruimtelijke ondergrond ‘ontsnappen’ mits gecombineerd met diezelfde primer voor een geheel dampopen systeem.

Lees ook zeker het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing voor handige tips en hoe je eenvoudig een vloercoating aanbrengt

Toepassing

De Flow Resin Watergedragen Vloercoating kan toegepast worden als gekleurde eindafwerking van:

 • Balkons
 • Galerijen
 • Magazijnen
 • Werkplaatsen
 • Productieruimtes
 • Technische ruimtes, waarbij elektrisch geleidend geen vereiste is
 • Garages
 • Parkeergarages
 • Showrooms

(Technische) Eigenschappen

 • Zijdematte uitstraling
 • Dampopen systeem, mits gecombineerd met een watergedragen epoxy primer (Flow Resin Epoxy Primer voor Cementdekvloeren)
 • Eenvoudige applicatie

 • Water verdunbaar
 • Goede ontluchting

 • Ook in antislip te verkrijgen
 • Oplosmiddelvrij

 • Goed te reinigen

 • Goede dekking

 • Water gedragen

Verbruik

Het verbruik hangt af van de structuur van de ondergrond en de gekozen kleur. Ook kan de wijze van aanbrengen nog een rol spelen in het uiteindelijke verbruik. Bij een geheel vlakke ondergrond, een donkere kleur vloercoating en het efficiënt aanbrengen met een nylon roller zal het verbruik circa 200gr/m2 zijn. Bij een oneffen ondergrond, een lichte kleur vloercoating en het aanbrengen met vloerwissers (handig in grote ruimtes) en kruislings narollen kan het verbruik naar circa 300gr/m2 gaan.

Watergedragen vloercoating

Water gedragen epoxy vloercoating De Flow Resin Vloercoating Water gedragen is een water gedragen vloercoating. Het water dient zelf toegevoegd te worden. Dit dient minimaal 10% van het gewicht (component A + B) te zijn en maximaal 15% van het gewicht (component A + B).

 • 10% water (minimaal) bijvoegen: De minimale hoeveelheid water dit bijgevoegd dient te worden is 10% van het gewicht. Dit is essentieel om de vloercoating goed rolbaar te maken.
 • 15% water (maximaal) bijvoegen: Het voordeel van 15% water toevoegen (ten opzichte van 10%) is dat je hiermee een tweede laag van deze coating aan kunt brengen en zo het indringende vermogen hebt op je onderlaag. Dit doe je alleen als je de waterbasis coating in 2 lagen aanbrengt. De eindlaag (of enige laag) dient altijd met maximaal 10% water te worden gerold. Het nadeel van 15% water toevoegen (ten opzichte van 10%) is dat de kleurkracht in lichte mate wordt beïnvloed door de grotere hoeveelheid water, welke in de coating is gemengd, verdampt.

Ondergrondvoorbereiding

De vloer dient al voorzien te zijn van een water gedragen epoxyprimer alvorens de Flow Resin Watergedragen Vloercoating kan worden aangebracht. Dit voorkomt enerzijds kleurverschillen in de vloercoating doordat de ondervloer al ‘gezekerd’ is. Het is belangrijk de vloercoating na 16 uren en binnen 36 uur na het aanbrengen van primer, aan te brengen zodat de primer en de vloercoating chemisch met elkaar te laten binden (omdat de primer nog niet volledig is uitgehard, proces van uitharding nog gaande is). Ook de ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Hierna ontstaat een volkomen dampopen systeem. Mocht de eerder aangebrachte primer inmiddels zijn uitgehard dient voor het beste eindresultaat de vloer opgeschuurd te worden, stof- en vetvrij te worden gemaakt en kan de vloercoating alsnog worden aangebracht.

Speciaal effect – belijning of antislip

Om een ruimte veilig en efficiënt in te richten is Flow Resin Epoxy Belijningsverf een fantastische mogelijkheid. Dit kan simpelweg met een andere kleur van hetzelfde product. Daarnaast heb je tape nodig om de lijnen uit te zetten voordat je de belijning aanbrengt. De antislip laag kan gecreëerd worden door het toevoegen van antislip voor Epoxy-korrels.

Belastbaarheid vloercoating verhogen

In ruimtes waar bijvoorbeeld met zware gereedschappen wordt gewerkt die zo nu en dan de vloer flink onder druk zetten wanneer deze per ongeluk uit je handen slippen is het verstandig hiervoor de puntbelasting van de vloer te verhogen. Dit kan doormiddel van het inzanden van de Flow Resin Epoxy Primer met Flow Resin Heavy Duty Antislip of Antislip voor Epoxy, deze opschuren, stofvrij maken en daarna aanbrengen van vloercoating. Als gevolg heeft de vloercoating nog meer ‘grip’ op de primer waardoor deze belastbaarder is.

Instructies, leuke tips en handige handleiding

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie over Flow Resin Epoxy Vloercoating ECO Watergedragen wordt aangeraden het Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_WBCOATCONFIG
Type materiaalEpoxid
Aantal componenten2 componenten (A+B)
Verbruik op basis aanbevolen laagdikte200 - 300gr/m2
VerwerkingstijdCirca 30min. (bij 20℃)
MerkFlow Resin
ToepassingGarages, Magazijnen, Galerijen (binnen), Werkplaatsen
EigenschappenStoot- en slijtvast, Zwaar belastbaar, Vloeistofdicht, Goed te reinigen, Naadloos, Op waterbasis
UitstralingGlanzend, (RAL-)kleur keuze

Product bijlagen

Anderen kochten ook

Bezig met laden...