Nieuwe betonvloer

Een nieuwe betonvloer is vaak een uitstekende ondergrond om betonverf, vloerverf of een vloercoating op aan te brengen. Als hij op de juiste manier is gelegd en de juiste voorbereidende maatregelen zijn getroffen, tenminste.

Hebt u een nieuwe betonvloer aangelegd als onderdeel van een verbouwing of een nieuwbouwproject, dan is deze niet direct klaar om te schilderen. Als de vloer net gestort is, is de alkaliteit ervan namelijk te hoog om betonverf goed te laten hechten. Bovendien komen er tijdens de uitharding van de nieuwe betonvloer nog cementdeeltjes naar boven die een cementsluier vormen, waardoor de hechting van betonverf ook negatief wordt beïnvloed.

Is uw nieuwe betonvloer droog genoeg?

Voordat u de nieuwe betonvloer kunt gaan verven, moet u deze dan ook minimaal 28 dagen laten drogen en uitharden. Om na die vier weken te controleren of de nieuwe betonvloer ook daadwerkelijk droog genoeg is voor het aanbrengen van een verflaag, plakt u een krant op de vloer. Is deze na 24 uur nog droog, dan is de betonvloer goed gedroogd. Zit er echter vocht op de krant, dan kunt u beter nog niet gaan verven.

Als de nieuwe betonvloer goed droog is, verwijdert u de cementsluier. Hier kunt u meer over lezen in ons artikel over het verwijderen van cementsluiers. Controleer ook of de nieuwe betonvloer helemaal glad en vlak is, en of er geen losliggende delen of beschadigingen zijn overgebleven na het aanleggen van de vloer. Is dat wel het geval, dan zult u deze beschadigingen eerst moeten repareren.

De juiste verf voor uw nieuwe betonvloer

Tot slot dient de nieuwe betonvloer helemaal stof- en vetvrij te worden gemaakt voordat u met vloerverf aan de slag gaat. Is dat eenmaal gebeurd, dan kunt u beginnen met het verven van de vloer. Welke vloerverf het meest geschikt is voor uw nieuwe betonvloer hangt af van de eisen die u aan de vloer stelt en de mate waarin de nieuwe betonvloer belast zal gaan worden. Epoxywinkel.nl helpt u graag bij het kiezen van de juiste verf voor uw nieuwe betonvloer. U kunt gebruikmaken van het stappenplan, en natuurlijk kunt u ook advies inwinnen bij een van onze medewerkers. Wij helpen u graag om uw nieuwe betonvloer zo mooi mogelijk af te werken!

Bezig met laden...