Een vloeistofdichte vloer in de garage

Uw garagevloer beschermen tegen vocht doet u door een vloeistofdichte vloer in de garage aan te brengen. Een vloeistofdichte vloer in de garage betekent niet dat de vloer zo dicht is als bijvoorbeeld een zwembad, maar wel dat de garagevloer beschermd wordt tegen vocht dat in de ondervloer doordringt.

Vloeistofdichte vloer garage voorkomt vochtproblemen

Vocht in de ondervloer kan voor allerlei nare problemen zorgen, waarvan betonrot de ergste is. Betonrot kan de bewapening van uw vloer ernstig aantasten, wat gevaar op kan leveren voor de hele constructie. Dit probleem bent u voor door een vloeistofdichte vloer in uw garage te plaatsen. De beste keuze als het gaat om een vloeistofdichte vloer in de garage is altijd een gietvloer, aangezien deze helemaal naadloos en niet poreus zijn, waardoor vocht er bovenop blijft liggen en niet in het onderliggende beton kan dringen. Door een vloeistofdichte vloer in de garage aan te brengen, maakt u de vloer bovendien eenvoudiger te onderhouden, waardoor vloeistoffen eenvoudig opgedweild kunnen worden.

Wilt u een vloeistofdichte vloer in de garage, kies dan wel voor een gietvloer die bestand is tegen de weekmakers in autobanden en tegen belasting door vet en olie, zuren en chemicaliën. Een epoxyvloer heeft deze eigenschappen. Niet voor niets worden die vloeren vaak gebruikt in industriële omgevingen, waar de vloer zwaar belast moet kunnen worden.

Vloeistofdichte vloer garage voorbereiden

Natuurlijk is het niet handig om een vloeistofdichte vloer in een garage aan te brengen waar de ondergrond al vochtig is. Net als bij alle andere gietvloeren en vloerverven dient u ook bij het aanbrengen van een vloeistofdichte vloer in de garage eerst de staat van de ondergrond goed te controleren en waar nodig maatregelen te treffen. Maak de vloer stofvrij, verwijder losliggende delen en verwijder vetvlekken uit de vloer. Wees alert op tekenen van betonrot: afbrokkelende randen en blootliggende bewapening.

Vloeistofdichte vloer garage reparatie

Ontdekt u betonrot in de vloer of zitten er grote gaten, scheuren of andere beschadigingen in de vloer? Dan moet u de garagevloer eerst repareren. Dat kan bijvoorbeeld met polyesterplamuur. Grote beschadigingen kunt u repareren met epoxymortel. Repareer de vloer nooit met kit of egaline, daar die producten te hard zijn om een goede hechting van de vloeistofdichte vloer in uw garage toe te staan. Bij ernstig beschadigde of vervuilde vloeren kan het nodig zijn de vloer te schuren met een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Deze kunnen ook uitkomst bieden bij een ondergrond die te glad is om een goede hechting van de vloeistofdichte vloer mogelijk te maken.

Vloeistofdichte vloer garage bestellen

Bij Epoxywinkel.nl kunt u alle benodigde materialen bestellen om een vloeistofdichte vloer in uw garage aan te brengen. Natuurlijk de coating zelf, maar ook reparatiemiddelen voor de ondergrond en hulpgereedschap voor het aanbrengen van de vloer. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste producten in uw specifieke situatie.

loader
Bezig met laden...