FLOW RESIN Epoxy Primer voor Tegelvloeren

Epoxy primer voor bestaande tegelvloeren In te zanden om voegen uit te vlakken Geschikt voor alle binnenruimtes

Op voorraad

Verwachte levertijd 2-3 werkdag(en)
check Epoxy primer voor bestaande tegelvloeren
check In te zanden om voegen uit te vlakken
check Geschikt voor alle binnenruimtes
Artikel nr. FLR_PRIMTILESCONFIG
minus plus

Omschrijving / FLOW RESIN Epoxy Primer voor Tegelvloeren

De twee-componenten Flow Resin Epoxyprimer voor Tegelvloeren is speciaal ontwikkeld voor het aanbrengen van vloercoating en gietvloeren op bestaande tegelvloeren. Voor een strak eindresultaat en om voegen weg te werken dient hierna de Flow Resin Epoxy Schraplaag aangebracht te worden.

Productinformatieblad en gebruiksaanwijzing

Toepassing

 • Epoxy primer voor bestaande tegelvloeren
 • Als hechtlaag tussen de vloer en schraplaag/vloercoating
 • Als epoxy primer/hechtlaag op tegelvloeren
 • Als epoxy primer/hechtlaag op hardgebakken tegels
 • Als epoxy primer/hechtlaag op verontreinigde vloeren

(Technische) Eigenschappen

 • Glanzend uiterlijk
 • Naadloos en vloeistofdicht
 • Eenvoudige applicatie
 • Goede ontluchting
 • In te strooien met zand
 • Oplosmiddelvrij

Verbruik

Het verbruik hangt sterk af van het type tegel en de voeggroottes. Doorgaans is het verbruik 250gr/m2. Bij ruwe tegels (zoals natuursteen) met een brede voeg kan het verbruik oplopen naar 500gr/m2. Om de voegen goed ‘gevuld’ te krijgen is het aan te raden de primer te mengen met Flow Resin Heavy Duty Antislip, dit kan tot 10% van het gewicht van component A+B. Het verbruik van de primer gaat dan naar 500-700 gr/m2. Hierna een vloercoating aanbrengen geeft een uiteindelijke coating met antislip. Indien je dit niet wenst zal er na de primer een Flow Resin Epoxy Schraplaag aangebracht moeten worden voordat de coating wordt aangebracht.

Gereedschap

Het gereedschap dat je nodig hebt voor het aanbrengen van Flow Resin Epoxyprimer voor Tegelvloeren is een kwast, nylon roller met beugel (en telescoopsteel voor het staand aanbrengen), handschoenen, mengstaaf, mengemmer en veiligheidsbril. Wanneer je de primer inzandt dient deze aangebracht te worden met een spaan en daarna narollen met een nylon roller.

Ondergrondvoorbereiding

De ondergrond dient vanzelfsprekend droog en stofvrij te zijn. Cement en betonresten dienen verwijderd te worden door de vloer te slijpen en/of schuren, dit kan met een komschijf. Dichte ondergronden zoals beton ruw maken door stofvrij te stralen of hard schuren. Verontreinigde ondergronden behandelen door deze chemisch te reinigen en deze vervolgens opschuren. Eventuele olievlekken kunnen aangepakt worden door er kattenbakkorrels op te leggen die het grotendeels in zich opnemen. Hardnekkige vlekken kunnen met ammoniak aangepakt worden. Repareer kleine gaten, scheuren en oneffenheden eerst met de Flow Resin Epoxy Plamuur. Grotere scheuren/oneffenheden dienen gerepareerd te worden met Flow Resin Epoxy Reparatiemortel. Openingen langs plinten, dorpels en verwarmingsbuizen kunnen worden weggewerkt met acrylaatkit. Randen die je strak wilt afwerken afplakken met tape.

Primer toepassing voor epoxy vloercoating

Indien je de voegen totaal niet wenst te zien in het eindresultaat van de relatief dunne vloercoating, zal je na de primer een Flow Resin Epoxy Schraplaag aan moeten brengen alvorens de vloercoating wordt aangebracht. Tevens kan de primer met 10% worden ingezand om de voegen op die manier al voor gevuld te krijgen. 

Tips en instructies

Voor (technische) tips, stap-voor-stap verwerkingsinstructies en alle overige essentiële productinformatie wordt aangeraden het Productinformatieblad goed te lezen.

Meer informatie

Artikel nr.FLR_PRIMTILESCONFIG
MerkFlow Resin
Type materiaalEpoxy
VerwerkingstijdCirca 30min. (bij 20℃)

Product bijlagen

loader
Bezig met laden...